Hakkımda

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
aklımdan geçenler..

8 Şubat 2011 Salı

Evrensellik ve Gelişim

Girdap.. bir çıkmazda sanki insanoğlu..sonsuz ihtiyaçlar etrafında dönen, dönen ve kendini kaybeden.. savrulmuş akıllar.bi bakıma gelişememişlik.tükenmişlik. iste çaba harca al sıkıl.. ne bu tatminsizlik anlamadım. herkes mi bu durumda günümüzde..her tür her ırktan insan aynı hep..doyumsuz insanları yarattı evrensellik ve Tanrı unuttu varlığımızı.bilerek.

"kontratlar, borçlandırma, içi boş ihtiyaçlar yaratmak...zamanını aklını harca...al,al,al daha çok al, yenisini al, moda olanı al, birkaç tane al... tüket, mahvet..herşey sonsuzmuş gibi.. tepedeki gökyüzü hep orda diye, sen hep burda mı kalıcaksın..? şimdi olanlar , yaşananlar bir başka zamanın ilkelliği, taş devri. buna inandım." 4ocak2010 ben

4 yorum:

  1. kapitslizim,
    sistem,
    insanın içindekicanavara hizmet ediyor.
    işleri kolay.

    YanıtlaSil
  2. içinde doğmak geç farketmeni sağlıyo sadece..bide alışıyosun ki bilsen farketsende ı ıh faydası yok..

    YanıtlaSil
  3. her tarafımıza yapışmış olan ezberlerimizi bozmamız gerekiyo. söylemlerdeki ezberleri bozmak davranışlardaki ezberin bozulmasını beraberinde getiriyo. bundan başlayın.

    YanıtlaSil
  4. evet hakaco..bi hccam demişti ki; Beyin hep aynı, öğretilmiş veya öğrendiği veri yollarına göre düşünür..yaşam tarzını değiştirmek için düşüncelerini değiştirmelisin.bunun için beynine alternatif düşünceyi öğretmelisin. bunu da örn evine hergün gittiğin yoldan değil başka bi yoldan giderek başarabilirsin..

    YanıtlaSil